Guasha

“Gua” betekent schrapen, en “Sha” betekent zoveel als ophopingen.

GuaSha is een schraapmethode die in het oosten al eeuwen wordt gebruikt om gezondheidsklachten en kwalen te behandelen. De mensen namen een gladde steen een buffelhoorn een muntstuk van koper of desnoods een lepel om zichzelf en anderen te behandelen. Prof Zhang Xiuquin heeft de therapie wetenschappelijk onderzocht en in 1996 en 1997 haar onderzoeksresultaten heeft zij geïntroduceerd op de 31e International Military Medicine Conference en op de World Federation of Acupuncture and Moxibustion Sociëties. Momenteel wordt Scraping Therapie in China door veel modern en westers geschoolde artsen bestudeerd en word het toegepast in ziekenhuizen en artsenpraktijken.

Afvalstoffen in het lichaam

Afvalstoffen komen ons lichaam binnen via ademhaling, voeding, roken, medicijnen, drankgebruik enzovoort. Spanning, stress en straling zorgen ervoor dat delen van het lichaam verkrampt raken en afvalstoffen niet goed kunnen worden afgevoerd. Afvalstoffen worden in ons lichaam opgeslagen op plaatsen waar ze in eerste instantie zo weinig mogelijk schade aanrichten. Dit gebeurd in spieren,  gewrichten,  bindweefsel  en in de capillairen. Na verloop van tijd heeft dit een slechte doorbloeding, pijn en de meest uiteenlopende klachten en ziekten tot gevolg.

De  Guasha-behandeling

De spectaculaire resultaten van GUASHA worden bereikt door de gelijktijdige inwerking op de huid, de subcutis, bindweefsel, lymfesysteem, meridianen, periost, spieren, bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam.

http://home.online.nl/guasha/therapeuten-index.htm

1e en 3e behandeling
Resultaten van de eerste en derde behandeling